FIND A JOB

FedPolyIdah Post UTME Past Questions and Answers 2022


Gaining admission into Federal Polytechnic Idah might seem difficult yet possible. In fact, if you have a good UTME score and at least 5 credits in O’level, then, you must not miss this guide that guarantees your admission. To pass Federal Polytechnic Idah Post UTME, get a copy of FedPolyIdah Post UTME Past Questions and Answers immediately.

In an online opinion poll conducted last year, the majority of the candidates who lost out on securing an admission last year; all had the university Post UTME to blame. Wise people learn a better way of doing things by listening to those who have towed that path before. When it comes to your academics do not let “experience is the best teacher” to be your watchword.

It is pure wisdom not to repeat the mistakes of your predecessors. You need to study with the right materials if you must gain admission this year. Remember your UTME score is utterly irrelevant without passing the FedPolyIdah aptitude test.

I know how you can answer 70% and above of the FedPolyIdah Aptitude test correctly. Simply study with Federal Polytechnic Idah Post UTME Past Questions and Answers. And, the good news is that you can get it immediately. Just follow the prompt below:

Pay the sum of one thousand Naira into this bank detail to get a copy of FedPolyIdah Post-UTME Past Questions and Answers immediately.
Account Name: Silicon Africa Tech Limited
Account Number: 0546392167
Bank Name: GT BANK
CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: info@worldscholarshipforum.com
It is really important, however, that you read this article to the end to get other vital information.

What is the Nature of FedPolyIdah Post UTME?

You should get familiar with the PolyIdah Post Utme. It brews this confidence that will allow you to assess your readiness for the deal day. To get familiar with the application process, requirements, and materials, read this.

However, to get familiar with the question pattern and plausible solutions; follow the process below to get a copy of the FedPolyIdah Post Utme past questions and answers. 

Well, if you are intentional about gaining admission this year, the first step should actually be understanding what to expect in the exam hall. If you do understand this, you will easily appreciate the importance of the post Utme past question and quickly get your copy to start practicing.

See the Post Utme Past questions for other schools here. Get one and start practicing immediately.

Why You Need FedPolyIdah Post UTME Past Questions and Answers.

There are quite a number of reasons why you should get your copy of Idah Polytechnic Aptitude Test Past Questions and Answers.

Earlier, we pointed out that it is important you understand the nature of the post UTME before your examination date. And, one basic way to do that is by studying with the FedPolyIdah Post UTME Past questions and answers.

It is a clear fact that institutions repeat their past questions yearly. This is easy to relate to because the objectives of the exam remain the same even though the students may change every year.

So, getting a copy of the IdahPolytechnic aptitude test past questions and answers will give you a tip on what to expect, how best to answer, and, in fact, how to beat the short time given.

We have discovered that over the years, Federal Polytechnic (FedPolyIdah) repeats its past questions. If you get this Past question, you will be better equipped to pass theFedPolyIdah Post-UTME in one sitting and be among those selected for admission.

Also, purchasing a copy from us will grant you uninterrupted access to our team of educational counselors. You will be added to FedPolyIdah Post-UTME WhatsApp Group where you can exchange ideas with other candidates.

This is an additional bonus and its offer is limited. To enjoy this offer get your copy of FedPolyIdah’s past questions immediately. Do you even know that as an undergraduate at Federal Polytechnic Idah, there are quite a number of scholarships that can take care of your academic expenses?

Well, you will get more information on where to get scholarship as an undergraduate or even study abroad options that benefits you. So, get a copy already. It’s simple, follow the instructions below.

How do I Download the FedPolyIdah Post UTME Past Questions and Answers?

Our compiled extensively detailed FedPolyIdah Post UTME past questions cost N1,000 for your subject combination and to get it, follow the steps below:

STEP 1: Select Your Subject Combination

You will write the same subject combination you wrote in UTME for the FedPolyIdah Post-UTME. So, we have compiled the subject combination you wrote in UTME based on the course you applied for in FedPolyIdah.

Therefore, all you need do is specify the course you applied for in the description of your payment.

STEP 2: Select Your Payment Method

There are three methods of purchasing our original FedPolyIdah Post UTME past questions and answer. They are:

1. Debit Card

2. Bank Transfer

3. Direct Bank Deposit

For any of the payment methods above, you’ll be paying into the account details below:

Account Name: Silicon Africa Tech Limited

Account Number: 0546392167

Bank Name: GT BANK

STEP 3: Confirmation of Payment

If you choose the Debit Card option, you’ll input your card details and email address. Upon payment, you will get a mail of the Past question you had selected in Step One.

If you choose Bank transfer, type in the description of payment: “The Type of FedPolyIdah Post UTME Past Question you’re purchasing.” e.g “FedPolyIdah Electric Engineering Past Question.” Then contact the number below or email address with evidence of payment and you will get your Past Question instantly.

If you choose Direct Bank deposit, make payment to the account details above, then send the following information to the phone number or email below:

1. Depositors Name

2. Teller Number

3. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283

EMAIL: info@worldscholarshipforum.com

Free FedPolyIdah Post UTME Past Questions and Answers – Engineering

Choose the right answer from the list of options below.
1.           An air bubble rises from the bottom to the top of a water dam which is 40 m deep. The volume of the bubble just below the surface is 2.5 cm3. Find its volume at the bottom of the dam, if the atmospheric pressure is equivalent to 10 m of water.
A.           2.0 cm3
B.           1.6 cm3
C.          0.625 cm3
D.          0.5 cm3
ANS: D

2.           When equal weights of iron and water are subjected to an equal supply of heat it is found that the piece of iron becomes much hotter than water after a shorter time because_____.
A.           the specific heat of iron is higher than that of water
B.           iron is in solid form
C.           water is in liquid form
D.           the specific heat of water is higher than that of iron
E.           the specific heat of iron is infinite
ANS: D

3.           Of two identical tuning forks with natural frequency 256Hz, one is loaded so that 4 beats per second are heard when they are sounded together. What is the frequency of the loaded tuning fork?
A.           260Hz
B.           252 Hz
C.           248 Hz
D.           246 Hz
ANS: A

4.           Radio waves have a velocity of 3 x 108 m/s. A radio station sends out a broadcast on a frequency of 800KHz. The wavelength of the broadcast is_____.
A.          240.0 m
B.          267.0m
C.          375.0 m
D.          37.5 m
E.           26.7 m
ANS: C

5.           A narrow beam of white light can be split up into different colours by a glass prism. The correct explanation is that______.
A.           white light is an electromagnetic wave
B.           the prism has all the colours of the white light
C.           white light has undergone total internal reflection in the prism
D.           different colours of white light travel with different speeds in glass
ANS: D

6.           2H2S(g) +SO2(g)→3S(g) +2H2O(l).
The above reaction is______.
A.           a redox reaction in which H2S is the oxidant and SO2 is the reductant
B.           a redox reaction in which SO2 is the oxidant and H2S is the reductant
C.           not a redox reaction because there is no oxidant in the reaction equation
D.           not a redox reaction because there is no reductant in the reaction equation
ANS: B

7.           How many unpaired electrons are in the p- orbitals of a fluorine atom?
A.           1
B.           2
C.           3
D.           0
ANS: A

8.           A metal M displaces zinc from ZnCl2 solution. This shows that_____.
A.           electrons flow from zinc to M
B.           M is more electropositive than zinc
C.           M is more electronegative than zinc
D.           zinc is more electropositive than M
ANS: B

9.           Increasing the pressure of a gas,______.
A.           lowers the average kinetic energy of the molecules
B.           decreases the density of the gas
C.           decreases the temperature of the gas
D.           increases the density of the gas
E.          increases the volume of the gas
ANS: D

10.         A quantity of electricity liberates 3.6g of silver from its salt. What mass of aluminum will be liberated from its salt by the same quantity of electricity?
A.           2.7g
B.           1.2 g
C.           0.9 g
D.           0.3 g
ANS: D



Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button